Stý ročník Vasova běhu s účastí kamarádů z Ligy 100 a TriSKu

Stý ročník Vasova běhu s účastí kamarádů z Ligy 100 a TriSKu

Datum zveřejnění: 4.3.2024

Zdeněk Krejčí, Petr Stolička, Robert Lah a Tomáš Coufal se vydali za nejlegendárnějším závodem v běhu na lyžích do dalekého Švédska. Počasí našim kamarádům nepřálo, ve dnech před a v den samotného závodu panovaly teploty výrazně plusové a mrholilo, nebo pršelo. Naši borci navíc startovali na chvostu pole 16 000 účastníků. Přesto dokončili více než se ctí a my jim moc gratulujeme!
Hned úvodní kopec znamenal obří „špunt“, a tak první tři kilometry zdolávali naši borci více než hodinu a půl. Poté už Zdeněk vyrazil jako stroj, přes rozšlapané stopy, kaluže na trati, nejedoucí lyže a davy závodníků nezadržitelně mířil k cíli. Předjel přes 7000 (!) závodníků, dokončil 8878. a 90 kilometrů ujel za 10:28:20. Robert a Petr zdolali celou trať bok po boku a cíl protnuli o dvě hodiny později. Nesmírnou náročnost tohoto ročníku dosvědčí více než 2600 závodníků, kteří vzdali. Hrdinou byl tentokrát opravdu každý, jenž dokončil!
Tom „Cufi“ si užil závod na závěrečných 30 kilometrech Vasova běhu již v pátek. Trať prolétl za 2:26:54 a dokončil jako 163. z 1106 startujících.
Pánové, smekáme a gratulujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *