Veteránské tituly na 10 km v Prusinovicích i pro Ligu 100!

Veteránské tituly na 10 km v Prusinovicích i pro Ligu 100!

Datum zveřejnění: 25.2.2024

Jitka Špičáková a Pavel Jína vezou z Prusinovic tituly mistrů České republiky, nestárnoucí Petra Kamínková vybojovala titul vicemistryně!
Skutečná oslava běhu a sportu vůbec, jinak ani tradiční Rohálovskou desítku nazvat nelze. Posuďte sami – přes pět set startujících, příkladná organizace týmu kolem Ondry Němce, perfektní zázemí, krásná a náročná trať, ideální počasí a letos nejen součást Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, ale i mistrovství republiky veteránů v silničním běhu. A členové našeho klubu se v nabité startovní listině rozhodně neztratili.
Jitka Špičáková v kategorii žen nad 35 let nedala časem 39:37 konkurentkám nejmenší šanci a zvítězila rozdílem třídy o více než 3 a ½ minuty. V celkovém pořadí obsadila famózní 5. místo. Držitelka traťového rekordu a naše čestná členka Petra Kamínková obsadila ve své kategorii 2. místo a v celkovém pořadí vybojovala umístění v nejlepší desítce. Pavel Jína je po vleklých zdravotních problémech zpět ve své nejlepší formě. V závěrečných stovkách metrů svedl vítězný souboj o mistrovský titul v kategorii nad 60 let a blýskl se vysoce kvalitním časem 40:33.
Na stupních vítězů jsme mohli vidět i kamarády, kteří členy našeho klubu nejsou, ale pravidelně se účastní našich závodů – Blaženu Svačinovou, Marii Hynštovou, Simonu Grulichovou, Arnošta Mücka, Tomáše Blahu, Pavla Dvořáka, Tomáše Steinera.
Všem patří velká GRATULACE!
Řada našich členů a přátel předvedla výkony, jež na pódium nestačily, ale kvalitu měly, za necelé dva týdny to na rychlé grymovské trati bude pekelný fofr!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *