Přebor Ligy stovkařů 2021 bude mít šest závodů

Přebor Ligy stovkařů 2021 bude mít šest závodů

Datum zveřejnění: 1.7.2021

Pět z osmi původních závodů letošního ročníku Přeboru TJ Liga stovkařů Olomouc padlo za oběť koronavirovým opatřením. Aby se seriál určený pro závodníky z řad členů naší TJ mohl letos vůbec uskutečnit, bylo potřeba jej dodatečně doplnit. Po dohodě s pořadateli proto přibyly tři další díly. Přebor tak má pro letošek šest závodů, z nichž budou do celkového pořadí započítány každému účastníkovi jeho čtyři nejlepší výsledky.
Zimní běh přes Kosíř, Běh Výstavištěm Flora Olomouc, Bělkovický kros, Běh Mánesovou stezkou a Kokina běh. Těchto pět závodů zařazených do Přeboru TJ Liga stovkařů Olomouc 2021 zlikvidovaly covidové restrikce. Zůstaly tak poslední tři – Běh Jana Opletala, Hudební pětka na dráze a Litovelská nealkoholická čtrnáctka. K těmto zbylým mohykánům byly proto přidány tři další akce: Běžecký mítink – Bohuňovice, Alfrédka – Memoriál Miloslava Čermáka
a Přáslavická devítka. Dva z těchto dvou závodů pořádají naši členové, třetí (Alfrédka) je memoriálovou vzpomínkou na našeho dlouholetého předsedu Miloše Čermáka.
Z těchto šesti závodů budou hodnoceny čtyři s největším počtem bodů stejným systémem jako Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje (vítěz kategorie získává v každém závodě 70 bodů; porovnáním dosaženého času jednotlivých závodníků s časem vítěze příslušné kategorie se zjistí procento jejich ztráty na vítěze). Vítězové jednotlivých kategorií (muži A, B, C, D, E a ženy F, G, H) budou vyhlášeni a oceněni na členské schůzi na jaře 2022.
Těšíme se na vaši účast a setkání s vámi!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *