Klubová stopa na MS: Dušan Kopečný běžel v Albi mistrovství 24H

Klubová stopa na MS: Dušan Kopečný běžel v Albi mistrovství 24H

Datum zveřejnění: 8.11.2019

Málokdy se stane, aby čistě amatérský atletický klub měl svého vyslance na světovém šampionátu. Liga stovkařů Olomouc se tím pochlubit může, a to díky Dušanovi Kopečnému, který se 26. a 27. října úspěšně zúčastnil mistrovství v běhu na 24 hodin ve francouzském Albi. Byl tak svědkem českého rekordu v podání Ondřeje Veličky, sám se ale v elitní konkurenci také neztratil.
Po roce, kdy toho Dušan příliš mnoho nenaběhal, se mu sice nepodařilo ani přiblížit loňskému osobnímu maximu 219 km, i tak ale zaběhl výborných 202,6 kilometru a obsadil 90. příčku ze zúčastněných 205 mužů a 45. ve veteránské kategorii V1. „Ještě v polovině jsem se 117 kilometry věřil ve slušný výkon, pak se bohužel objevila krev v moči a tři hodiny jsem s tím bojoval. Ještě po 17 hodinách jsem měl v té době nejlepší umístění v podobě 78. pozice a věřil v překonání 220 kilometrů, jenže šest hodin před koncem mě dostala únava a přepadl spánek a za poslední tři a půl hodiny už jsem chtěl odchodit aspoň 20 kilometrů, abych se dostal přes 200,“ popisoval svůj boj s mistrovským ultrazávodem Kopečný a už plánuje, že příští rok zaútočí na nominaci na evropský šampionát v Itálii. Držíme pěsti!
Ultramaratonské štěstí zkouší také Marcela Čadová, jež se příští rok chystá na stokilometrovou trať. V rámci tréninku si na Memoriálu MUDr. Josefa Podmolíka v Otrokovicích dala vložený závod na maraton a půl, tedy cca 63 kilometrů. Výsledný čas 6:28 mohl být ještě lepší, ale Marcela si kvůli nepřehlednému značení a systému koleček v závěru závodu přidala zhruba tři kilometry. Výsledek? Druhé místo mezi ženami. Pravda ze dvou, ale i tak gratulujeme hlavně k dosaženému výkonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *