Ozvěny víkendu: k Macoše i na Hostýnek

Ozvěny víkendu: k Macoše i na Hostýnek

Datum zveřejnění: 24.8.2018

Hlavní událostí uplynulého běžeckého víkendu – alespoň pro příznivce Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje a hlavně všechny milovníky fakt dobře zorganizovaných závodů – byl bezesporu Jesenický maraton a půlmaraton. Naši členové a kamarádi na něm vybojovali řadu výborných umístění, včetně těch medailových. My se ale pojďme již tradičně podívat za hranice našeho seriálu. A také tam to minulý víkend stálo za to.
Proti oblíbenému maratonu po nejvyšších vrcholcích moravských hor se odvážně postavil jiný vrchařský podnik, neméně populární Běh na Svatý Hostýn. Jeho letošní, patnácté pokračování bylo navíc mistrovstvím republiky veteránů v běhu do vrchu. Mezi veteránské běžkyně ještě zdaleka nepatří po mateřské pauze rychle se vracející Kristýna Otevřelová, která v kategorii nejmladších žen obsadila skvělé druhé místo za čas 33:06 na trati dlouhé pět kilometrů a s převýšením 422 metrů. V již mistrovské kategorii mužů nad 55 let bral čtvrtou příčku Zbyněk Jelínek výkonem 29:35. Rovněž čtvrtý byl i Pavel Jašek mezi sedmdesátníky za rovných 40 minut. Tak příště místo brambůrek přivezte cenné kovy, pánové.:-)
Dalším víkendovým závodem v nádherném kusu přírody byl Půlmaraton Moravským krasem se startem a cílem v Blansku. Mezi nejmladšími muži se zde na devátou pozici probojoval Zdeněk Dokulil (1:22:19) a sedmnáctý mezi padesátníky byl Vladimír Dočkal (1:59:22). A pogratulovat musíme tradičně i naší čestné člence Petře Kamínkové k druhému místu absolutně, prvnímu mezi veteránkami a především výbornému (i vzhledem k počasí a profilu tratě kolem známé propasti Macocha) času 1:22:37.
A nyní už vzhůru do nabité podzimní části sezony!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *