Ozvěny víkendu: půlmaratonec Zdeněk, chlapák Jirka i Michal v parku

Ozvěny víkendu: půlmaratonec Zdeněk, chlapák Jirka i Michal v parku

Datum zveřejnění: 27.4.2018

Přestože nabídky závodních startů prší v těchto týdnech na milovníky dlouhých běhů doslova ze všech stran, jako zázrakem se stalo, že o uplynulém víkendu se nebojovalo o body do pořadí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje ani dalších pravidelných pohárových soutěží v našem regionu. Po středečním Běhu na Svatý Kopeček zkrátka nastala pauza. A jistě přišla vhod řadě atletů unavených předešlými maratonskými či půlmaratonskými výkony. Přesto se opět našli v řadách naší TJ tací, kteří si cestu na startovní čáru našli. Tak se na ně pojďme podívat.
Středy jsou již tradičně na Šumpersku vyhrazeny Chlapáckým běhům a tu minulou si pro sebe zamluvil Parkový běh u zámku v Loučné. Na jeho 7630 metrů dlouhou trať se vydal také Jiří Dostál, který bral za čas 35:26 sedmé místo mezi muži nad padesát let.
A aby těch parků nebylo málo, sobota přinesla mimo jiné jubilejní 50. ročník Jarního běhu šternberským parkem. Muži běželi 3,5 kilometru a osmý celkově byl mezi nimi Michal Škarabela (13:49). Kategorie se sice nevyhlašovaly, v té pomyslné čtyřicátnické by však byl Michal třetí.
A na závěr další (kolikátý už?) půlmaratonský start nezmara Zdeňka Dokulila v řadě. Po Praze, Bratislavě a Linci se tentokrát rozhodl startovat v neděli na své současné domácí půdě na Craft Brněnském půlmaratonu a bylo z toho v silné konkurenci výborné sedmé místo v áčku za čas 1:21:19. Gratulujeme a těšíme se, čím nás Zdeněk překvapí tento týden.

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *