Ozvěny víkendu: dlouhé i krátké tratě všude kolem nás

Ozvěny víkendu: dlouhé i krátké tratě všude kolem nás

Datum zveřejnění: 12.4.2018

Járo vyrazilo na svůj vítězný šturm a s jeho definitivním příchodem se doslova roztrhl pytel se závodními akcemi všech druhů a vzdáleností. Bylo jich o uplynulém víkendu opravdu spoustu a my se teď podíváme alespoň na některé z nich.

A začněme už minulou středu v Šumperku, kde se uskutečnil šestiapůlkilometrový Kros gymnázia jako další díl seriálu Chlapáckých běhů. Těch se pravidelně účastní náš kamarád Jirka Dostál, který tentokrát zaběhl čas 32:34 a dosáhl s ním na sedmé místo mezi muži nad padesát let.
Víkend jsme potom otevřeli v pátek odpoledne Během Výstavištěm Flora Olomouc, kterým pokračovala naše Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje, a pak už patřila běžecká scéna především milovníkům opravdu dlouhých tratí. Za nekorunovaného krále prvního čistě dubnového víkendu vyhlašujeme Zdeňka Dokulila, který v sobotu běžel Sportisimo 1/2Maraton Praha v čase 1:19:52 a o den později si jako by nic střihl půlmaratonskou trať i v rámci ČSOB Bratislava Marathonu za výborných 1:21:52. „Je to jednodušší než běžet celý maraton,“ okomentoval svůj víkendový cestovatelsko-běžecký počin nezničitelný Zdeněk.
Na trati velkého pražského půlmaratonu jsme měli ale také další zástupce. Skvěle si počínal Roman Kovář, jenž dosáhl času 1:15:35 jako devátý čtyřicátník v cíli. Za 1:28:26 běžel talentovaný Marek Stanco a za 1:33:56 zkušenější borec Petr Jadrný. A zapomenout nesmíme ani na naši čestnou členku Petru Kamínkovou, třetí nejrychlejší Češku a druhou ženu nad 45 let. Gratulujeme všem!
Ve stejný den jako v Praze se běžel mnohem blíže a v komornějších podmínkách i Kroměřížský 1/2 maraton. Časem 1:53:25 se na něm blýskl Vladimír Dočkal, šestý v kategorii nad padesát let.
A v již zmíněné nedělní Bratislavě jsme neměli na trati jen Zdeňka Dokulila. Na královské maratonské distanci byla 26. v hlavní ženské kategorii Judita Nagyová s časem 3:56:52, čas 3:57:22 zaběhl Petr Janků a o jedinou vteřinu byl uctivě pomalejší Vít Lenhart. Klobouk dolů, maratonci!
Přebohatý běžecký víkend uzavřel v neděli odpoledne z pohledu vytrvalců spíše sprintový Náměšťský kros na 5,2 kilometru pořádaný na počest narozenin svého organizátora Karla Pikala. Z vítězství mezi muži do 39 let se radoval Petr Ondryáš (24:40), mezi ženami absolutně Blanka Doleželová (27:23) a mezi sedmdesátníky Jarda Vaněk (29:39). Druhé místo přidala v ženách Magda Zdráhalová (27:36) a v dámské kategorii nad 40 let Markéta Nečesaná (36:04). Šestý v pořadí čtyřicátníků byl po zranění se vracející Jirka Peřina (27:14).
Tak všechno nejlepší Karlovi i všem běžcům!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *