Ozvěny víkendu: pánové na Lysé, dámy na Christmas Night Runu

Ozvěny víkendu: pánové na Lysé, dámy na Christmas Night Runu

Datum zveřejnění: 14.12.2017

Tak je to za námi! Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje dopsala svou poslední kapitolu roku 2017 a uložila se ke kratičkému zimnímu spánku - pozor, startujeme už 6. ledna tradičně na úpatí Kosíře! Pojďme se podívat, co si zaběhali ti z nás, kteří už nepotřebovali honit body okolo náměšťského zámku.

V sobotu se v olomouckých Smetanových sadech konal večerní závod na pět kilometrů s čelovkami Christmas Night Run. Zúčastnily se jej dvě naše kamarádky – Hanka Tučková doběhla díky času 32:34 druhá v kategorii nad 60 let, Šárka Hradilová (27:59) byla čtrnáctá mezi čtyřicátnicemi.
V devítistupňovém mrazu a v půlmetrové sněhové peřině pokračoval v neděli letošní Lysacup. Tentokrát se na stejnojmennou horu běželo z parkoviště ve Visalajích na trati dlouhé 7,9 kilometru s převýšením 577 metrů. Na výborném šestnáctém místě finišoval Honza Lachnit (47:42), mezi šedesátníky opět bojoval (a bodoval) Vlastík Raclavský (1:22:06). A nesmíme zapomenout pogratulovat k absolutnímu vítězství Vítkovi Otevřelovi, který si na Lysou odklusal rovnou ze sobotní svatby s „naší“ Kristýnou (již ne Chmelkovou). Ať se daří nejen na běžeckých štrekách!
A ještě jedna gratulace míří do Curychu na tamní – trochu předčasný – Silvestrovský běh, který se tradičně běhá dostihovou formou: kdo je na bezmála desetikilometrové trati doběhnut o kolo, ten končí. Až do cíle se sice nepodívala, ale přesto mezi elitními ženami na skvělém sedmém místě skončila nejstarší pozvaná účastnice závodu a naše čestná členka Petra Kamínková. Tak na Jedové v neděli na viděnou!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *