Ozvěny víkendu: půlmaraton v Žilině, na Ještědu i v Ústí, běh krajem Emila Zátopka a spousta dalšího

Ozvěny víkendu: půlmaraton v Žilině, na Ještědu i v Ústí, běh krajem Emila Zátopka a spousta dalšího

Datum zveřejnění: 19.9.2017

Uplynulý běžecký víkend začal vlastně už ve středu a byl opět hodně bohatý a plný medailových úspěchů našich borců. Pojďme se tedy na něj podívat pěkně popořádku.

Minulou středu pokračoval seriál Olomoucké běžecké ligy pod taktovkou neúnavného organizátora Karla Pikala Novosvětskou sedmičkou. V pohodovém tempu si na 7,5 kilometru dlouhé rovné trati se smíšeným povrchem doběhl pro absolutní prvenství náš Honza Lachnit (27:19) s náskokem více než dvou minut na další běžce. Mezi ženami byla navíc také první Blanka Doleželová (36:31), třetí místa přidali Michal Škarabela mezi čtyřicátníky (30:27) a Alena Fritscherová v kategorii nejmladších žen (41:43). V béčku byl čtvrtý Jiří Ingr a pátý Ivo Dospěl, pátou příčku bral také Tomáš Krejčí mezi mlaďochy. Gratulujeme všem!
Pátek byl na Slovensku státním svátkem a v Žilině jej využili mimo jiné k uspořádání městského půlmaratonu. Desáté místo celkově a sedmé v kategorii do 39 let zde získal Zdeněk Dokulil za kvalitní čas 1:21:00, čímž mimo jiné důstojně oslavil své narozeniny – měl je totiž právě tento den. Tak vše nej! Zdeněk si navíc o den později dal i Rungo běh brněnskou zoo a zdejší sedmičku dal v dešti za 29:43 jako sedmý běžec v cíli a třetí ve své kategorii.
Jedním z nejkrásnějších závodů na Moravě je bezesporu Běh rodným krajem Emila Zátopka. Startuje se v rodném městě naší atletické legendy Kopřivnici a cíl je po více než 22 řádně kopcovitých kilometrech v Rožnově pod Radhoštěm, kde je Zátopek pohřben. Letos jsme měli na trati Pavla Jaška, jenž doběhl ve své kategorii sedmdesátníků třetí v čase 2:10:29 a plný nezapomenutelných zážitků. Zkuste to někdy také.
V neděli byl na programu mimo jiné Ještědský půlmaraton jako další díl série Kilpi Trail Running Cup. Na 21 kilometrech bylo třeba zdolat 1350 metrů převýšení a jako sedmá žena celkově (a čtvrtá ve své kategorii) to zvládla Kristýna Chmelková v čase 2:23:47. Krásný výkon!
A zapomenout nesmíme ani na naši čestnou členku Petru Kamínkovou, která na Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem doběhla čtvrtá mezi Češkami a samozřejmě zvítězila v kategorii veteránek. To vše ve výborném čase 1:18:47!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail ambo@email.cz a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: Žádný běžecký výkon není špatný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *